upprörd!

Såg en dokumentär igår på 2.an. Det var en tanta som åkte till något land (jag missade vilket) för att intervjua en tjej o hennes familj. Dom var muslimer och den här tjejen som de handlade om hade sagt nej till att gifta sig med sin kusin. Hon hade blivit misshandlad av sin pappa och fått några val av sin farbror. Kommer inte ihåg alla valen men ett av dom innebar att hon skulle ta gift. Det gjorde hon och fick åka till sjukhuset. Som tur var överlevde hon. Hennes pappa berättade att det var okey att döda sin dotter om hon gjort något dumt. Enligt honom var det som att skära av sig ett sjukt finger!! Hur jävla sjuk får man bli! Han hade tydligen många vänner som hade dödat sina döttrar. Precis som om det skulle va en insekt liksom. Idioter!

Föräldrarna hade gift bort tjejens ena lillasyster till en av deras kusiner som var ett antal år äldre än flickan, hon var nämligen bara 13 år och dom fick barn året efter, 14 år gammal liksom. När dom frågade mamman om det sa hon bara: de var hennes öde och så satt hon o log.

Tjejen det handlade om slapp iaf gifta sig med sin kusin sen och fick föräldrarnas godkännande att gifta sig med en kille hon var kär i. Han var kristen så de innebar att pappans släkt inte ville ha med dom att göra längre pga det och kom tjejen dit så skulle dom döda henne.
Hennes fyra systrar var gifta med deras fyra kusiner för i den byn var alla släkt sa dom. Inavel på hög nivå alltså, fy vad äckligt!

När man ser sånt här så börjar man verkligen förstå hur bra man har det. För i vissa länder har dom det för jävligt rent ut sagt. Tänk att man bara lever en gång och då ska man inte få besämma själv om sitt eget liv. Hur sjukt är inte det.
Tyckte så synd om tjejerna i filmen och om andra tjejer som har det så där. Ingen ska behöva ha det så. Sånt där gör mig så jävla förbannad! urs världen är bra jäkla sjuk!!
Se vad religioner gör med människor, utan dom skulle det säkerligen se bättre ut i världen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0